Kurssit

Tottelevaisuus

Tottelevaisuuskurssi

Alkeiskurssi sopii arkitottelevaisuuden osaavalle ja kilpailemisesta kiinnostuneelle koirakolle. Kurssilla opetellaan lajin perusliikkeitä, kontaktin pitoa ja kouluttamisen perusteita. Kurssi sisältää seitsemän käytännön harjoittelukertaa.

Häiriökurssi sopii koiralle, joka pysyy paikallaan kaksi minuuttia, tulee luokse kutsusta sekä osaa jäädä käskystä seisomaan, istumaan ja maahan. Kurssilla vahvistetaan alokas- ja avoimenluokan kilpailuliikkeitä häiriön alaisena. Se sisältää seitsemän käytännön harjoittelukertaa.

Jatkokurssi sopii koirakoille, jotka osaavat suorittaa alokas- ja avoimenluokan liikkeet häiriössä. Kurssi sisältää seitsemän käytännön harjoittelukertaa, joissa harjoitellaan voittaja- ja erikoisluokan liikkeitä.

Tiivistelmä

Tottelevaisuuskurssilla saat valmiudet TOKO-kokeisiin. Kursseilla harjoitellaan liikkeitä, joita voit hyödyntää arjessakin. Koirankujeelta löydät sopivan kurssin, niin kilpailevalle, kuin koitikoiralle.

Hinnasto

Kaunista hallintaa koirallesi tottelevaisuuskoulutuksesta.

Mitä hyötyä on tottelevaisuuskoulutuksesta?

Monesti kentillä tottelevaisuuskoulutusta vedetään viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen samanlaisena koesuoritusten kaavamaisena toistona. Kouluttajat ja koirat vaihtuvat joka kerta eikä kukaan tiedä millä tasolla kukin koira on ja mitä harjoituksia niiden kanssa on aikaisemmin harjoiteltu. Suorituksissa ei ole enää vauhdista ja hauskuudesta tietoakaan.

Koirilla on neljä kertaa parempi kuulo kuin ihmisillä, mutta silti niille huudetaan käskyjä pää punaisena koiran seuratessa metrin päässä. Koiran tottelemattomuus kuitenkin harvoin johtuu kuuloviasta. Opettele kouluttamaan koira, joka ei laahusta masentuneena perässäsi. Koiran on tarkoitus hakea kontaktia ohjaajaan eikä päinvastoin!

Tavallisin virhe tottelevaisuuskoulutuksessa on siinä, että koiran motivaatio tapetaan pitämällä sille ’toko-sulkeisia’ ja jankataan liian kauan perusliikkeitä (paikka, tänne, seuraa, maahan). Ylempien luokkien liikkeet ovat kuitenkin vauhdikkaampia ja usein koiraa motivoivia. Kursseillani tehdään alusta asti kaikkien luokkien liikkeitä, tottelevaisuus voi olla hauskaa sekä koirasta, että ohjaajasta!

Jos haluat tottelevaisen koiran, joka haluaa miellyttää sinua ja tehdä liikkeitä, koska ne ovat hauskoja suorittaa, sinun on vaihdeltava harjoittelutapoja ja pidettävä koulutus koiran kannalta mielenkiintoisena vuodesta toiseen. Samoin kisaavan koiran tulee sietää erilaisia olosuhteita ja häiriöitä. Tämän vuoksi kursseillani harjoitellaan myös häiriöitä koirien taitojen kehittyessä.

Koirakoulu Koirankuje

Ota yhteyttä!

Täytä alla oleva lomake,
niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian!