Palvelut

Pentutestaus

Perjantain pentukurssi

Hinnasto

Ajanvaraus

Pentutestauksella löydät sen oikean

Pentutestauksella löydät juuri sinulle sopivan pennun. Etsit sitten käyttö-, työ- tai seurakoiraa, pentutestaus kertoo koiran persoonallisuudesta, joka vaikuttaa sen koko loppuelämään. Sopii kasvattajille sekä myös yksittäisille pennunostajille.

Tarjoan palvelua kasvattajalle koko pentueesta ja yksittäiselle pennun ostajalle, joka haluaa testata esimerkiksi useamman yksilön tukemaan valintaansa.

Miten pentutestaus tehdään?

Testi sisältää kirjallisen todistuksen testin osa-alueista ja tuloksista sekä yhteenvedon koko pentueesta. Lisäksi saat suullisen arvion jokaisesta pennusta sekä ohjeita mihin kyseisen pennun kasvatuksessa kannattaa kiinnittää huomiota ja millainen koti olisi sille sopiva.

Pentutestin hinta on 100 € ensimmäinen koira, seuraavat pennut 30 €/pentu +matkakorvaus.

Testauksen videoinnista voidaan sopia erikseen.

Missä pentutestaus tehdään?

Pentutestaus tehdään pennuille vieraassa tai uudessa tilassa, jossa ne eivät ole aiemmin käynneet. Pentutestaus voidaan tehdä myös luonani lämpimässä sisätilassa vastaanotollani, jos itseltäsi ei löydy sopivaa paikkaa.

Yleensä pentutestaus tehdään koko pentueelle. Tällöin kasvattajan on helpompi valita pennuille sopiva ostaja, kun tiedetään, mikä pennuista on rohkein, arin, uteliain, toimintakykyisin, taistelutahtoisin, aktiivisin, dominoivin, alistuvin, avoin, kontaktihakuisin, herkin jne.

Tekemäni testi on sovellettu ja koiraterapeutti Janita Leinosen muokkaama versio Cambellin testistä, englantilaisten työkoirien testistä, tanskalaisesta pentutestistä ja opaskoirakoulun pentutestistä. Jokainen pentu saa oman kirjallisen testipaperin eri osa-alueista ja tuloksista. Lisäksi minulta saa jokainen kasvattaja oman yhteenvedon koko pentueesta excel-taulukon muodossa sähköisesti omia tarpeita ja yhteenvetoja varten sekä myöhempää käytöä varten että pentue vertailuihin.

Kuka voi tehdä pentutestauksen?

Testaajan pitää aina olla pennuille täysin tuntematon henkilö, jonka ne näkevät testaustilanteessa ensimmäistä kertaa. Myös testipaikan pitää olla sellainen, missä pennut eivät ole koskaan päässeet käymään, esimerkiksi yksi kodin huoneista, johon pennuilta on ollut pääsy aina kielletty. Monet kasvattajat toki tuntevatkin omien pentujensa luonteita, mutta usein testi tuo myös yllätyksiä. Pentu, joka on tutussa ja turvallisessa paikassa rohkea ja rämäpäinen, voikin osoittautua vieraassa paikassa ja vieraiden ihmisten kanssa täysin toimintakyvyttömäksi.

Milloin pentutestaus tehdään?

Pentutesti voidaan tehdä 6-8 viikon ikäisille pennuille, suositus mahdollisimman lähellä 6 viikon ikää.

Miten valitsen oikean luontoisen koiran?

Eri koiraharrastuslajeihin sopivat eriluonteiset koirat ja ennen kaikkea erilaisille ihmisille sopii erilaiset koirat. Temperamenttisen ihmisen ei kannata ottaa itselleen pehmeää herkkää pentua vaan hiukan kovempi pentu. Rauhallinen ihminen voi taas ottaa vilkkaaman pennun, koska näin saadaan tasapainoa laumaan. Koulutus- ja luonne-eroja voi olla huomattavasti samankin pentueen eri pentujen välillä.

Jotta tulevaisuuden ongelmilta vältyttäisiin tai ne pystytäisiin ainakin minimoimaan, tulee koira valita perheeseen aina oman luonteensa ja koiran käyttötarkoituksen mukaan!

Yli 17 vuoden aikana olen testanut hovawartteja, tollereita, briadeja, mitteleitä, parsoneita, jackrusseleita, boksereita, kiinanharjakoiria, shelttejä, bichon friseitä, stabyhouneja, lagottoja, kääpiöpinsereitä, bordercollieita, australianpaimenkoiria, pampaita, partacollieita, vanha englannin lammaskoiria (bobtail), labradoreja, rottweilereita, espanjanvesikoiria, kultaisianoutajia, leonbergejä, islanninlammaskoiria, cokkereita, kromfohrländereitä, kääpiösnautsereita, kääpiövillakoiria, keskikokoisia villakoiria, isoja villakoiria, belgianpaimenkoiria (mali), lancasihe heelereitä, sileäkarvaisia noutajia, australianlabradoodleita, australian copperdogeja, mix-rotuisia ja valkoisia paimenkoiria.

Koirakoulu Koirankuje

Ota yhteyttä!

Täytä alla oleva lomake,
niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian!