Kurssit

Rally-toko

Kuva tulossa

Kurssin kesto 5-10 kertaa ja yhden tunnin pituus on 50 min.

Kurssin sisältö:

  • uusille aloittelijoille koirakoille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta tai tietoa rally-tokosta,
  • tutustutaaan rally-tokon kyltteihin, hiukan sääntöihin ja kokeillaan omalla koiralla muutamat kylttitehtävät.

Kurssin kesto 5-10 kertaa ja yhden tunnin pituus on 50 min.

Kurssin sisältö:

  • harjoitellaan ALO-AVO -luokkien kylttejä ja tehdään ratoja osaamistason mukaan.

Kurssin kesto 5-10 kertaa ja yhden tunnin pituus on 50 min.

Kurssin sisältö:

  • harjoitellaan VOI-MES -luokkien kylttejä ja tehdään ratoja osaamistason mukaan.

Tiivistelmä

Rally-toko on erinomainen harrastus, niin arkeen kuin kilpailun haluisille, koska sillä saa aktivoitua koiraa mukavalla tavalla.

Päästään tekemään aivoilla töitä, lujitettua ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä sekä kontaktia. Lisäksi koiran koordinaatiokyky paranee etenkin, kun harjoitellaan ylempiä luokkia.

Tule kokeilemaan! En voi luvata, ettet koukuttuisi tähän lajiin. Tällä hetkellä kilpailen mestariluokassa hoffini Viton kanssa. RTK1 koulutustunnuksen olen saavuttanut kahdella mittelspitzillä Esmellä ja Faralla, RTK2 koulutustunnus aussie Dustyllä ja RTK3 koulutustunnus hoffi Vitolla.

Hinnasto

Rally-tokon lajiesittely

Mitä on Rally-toko?

Rally-toko on hauskaa aktivointia, jota voivat harrastaa kaikenikäiset ja kaiken kokoiset koirat ja ihmiset. Lajin tavoitteena on ohjaajan ja koiran välinen yhteistyö sekä opettaa ohjaajalle hyvää koiran käsittelytaitoa. Tärkeintä radalla ja treeneissä on iloinen kontakti, liikkeet suoritetaan hymyssä suin, hännät heiluen. Koiraa saa kehua ja kannustaa koko suorituksen ajan.

Historia

Laji on kehitetty Yhdysvalloissa 2000-luvun alkupuolella, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Lajin tavoitteena on ohjaajan ja koiran välinen hyvä yhteistyö sekä hyvän koirankäsittelytaidon opettaminen ohjaajalle. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan.

Liikkeet

Rally-tokossa suoritetaan erilaisia liikkeitä (muun muassa liikkeestä istuminen, liikkeestä seisominen, seuraamispuolen vaihtaminen, seuraaminen eri tempoilla ja erilaisin käännöksin, ohjaajan edessä peruuttaminen) tehtäväkylttien määräämässä järjestyksessä, tuomarin suunnittelemalla radalla.

Kenelle laji sopii?

Lajia voivat harrastaa kaikenikäiset ja kaiken kokoiset koirat sekä ihmiset. Rally-toko on kehitetty aivan tavallisia koiranomistajia ajatellen. Alokasluokassa on vielä helppoa, ja kynnys kisaamaan on tarkoituksella mahdollisimman matala. Ylemmissä luokissa riittää sitten haastetta tavoitteellisemmillekin ohjaajille ja kouluttajille. Kaikissa luokissa hyvän menestymisen edellytys on koiran hyvä kontakti ohjaajaan ja keskittyminen yhteistyöhön hänen kanssaan.

Mikä on lajin tarkoitus?

Laji sopii mainiosti yhteistyön ja kontaktin parantamiseen, temppujen opettamiseen ja koiran aktivointiin. Sitä on helppo harjoitella itsekseen myös kotona ja lenkkien ohessa. Esimerkiksi kilpailusuorituksen aikana koiran kehuminen ja innostaminen ovat ehdottomasti sallittuja.

Rally-toko tarjoaa hyvää fysiikkatreeniä etenkin ylemmissä luokissa, missä koira tekee pyörähdyksiä eri suuntiin, erilaisia peruutustehtäviä ja hyvää takapäänkäyttöä vaativia käännöksiä sekä seuraamista myös ohjaajan oikealla puolella.

Referenssit:

Kokeiden ja kilpailujen säännöt ja ohjeet löytyvät täältä.

Koirakoulu Koirankuje

Ota yhteyttä!

Täytä alla oleva lomake,
niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian!