Kurssit

Agility

Agility-kurssi, agility-alkeiskurssi

Tutustumiskurssi sopii kaikille, joille laji on uusi ja haluavat tutustua siihen. Tutustumiskurssilla käydään läpi agilityesteet ja yleisesti lajin sääntöjä. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat tutustua lajiin.

Alkeiskurssin sopii harrastajille, joille laji on jo hieman tuttu. Alkeissa opetellaan muutama ohjaustekniikka, esteisen rauhallista ja oikeanlaista suorittamista. Alkeiskurssilla käydään läpi koiralle sopivinta motivoitikeinoa.

Jatkokurssilla syvennetään harjoituksia ja tehdään lyhyitä ratoja koirakon taitojen mukaan. Kurssi vaatii alkeiskurssin käymistä ja yleisimpien esteiden osaamista koiralta.

Tiivistelmä

Agility on koiran ja omistajan yhteinen hauska ja vauhdikas laji, joka vahvistaa koirakon välistä luottamusta. Kursseilla opit turvallisen ja oikean tavan esteiden ja ohjausliikkeiden kouluttamiseen. 

Esteet ja ratatyypit

Esteet jaetaan kolmeen ryhmään: hyppyesteet, kontaktiesteet ja muut esteet. Esteiden korkeudet ja muut mitat vaihtelevat kokoluokan mukaan. Ratatyyppejä on kaksi: agilityrata ja hyppyrata. Agilityradalla voi olla kaikkia estetyyppejä. Hyppyradalla ei ole kontaktiesteitä.

Agilityn harrastaminen

Koiralle opetetaan kukin estetyyppi erillisenä ja vähitellen voidaan siirtyä harjoittelemaan ratoja ja vaikeampia ohjauskuvioita. Tärkeää harjoittelussa on löytää motivointikeinot, jotka sopivat juuri kyseiselle koiralle. Näitä voivat olla esimerkiksi makupalat, lelut tai leikki.

Koirakoulu Koirankuje

Ota yhteyttä!

Täytä alla oleva lomake,
niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian!