Kurssit

Naksutinkurssi

Naksutinkurssi

Alkeiskurssi sopii koirille jo pikkupennusta lähtien. Kurssi sisältää:

  • teoriaa naksuttelusta, koiran palkitsemisesta ja oppimisesta ja
  • kolme käytännön harjoittelukertaa, jossa ehdollistetaan koira naksutteluun ja harjoitellaan erilaisia aktivointitemppuja.

 

Lisäksi kurssi sisältää kirjallisen luentomateriaalin, käytännön harjoituskertoja ja naksuttimen.

Jatkokurssi sopii alkeiskurssin käyneille tai muuten jo naksuttelua harrastaneille koirakoille. Jatkokurssilla saat uusia ideoita ja uutta motivaatiota naksuttimen käyttöön.

Kurssi sisältää:

  • syvennetään jo opittuja asioita,
  • opetellaan uusia temppuja,
  • harjoitellaan naksuttimen hyödyntämistä arkielämässä ja eri harrastuslajeissa ja
  • viedään koiran tarjoamia liikkeitä ärsykekontrolliin eli käskyn alle.

 

Kurssi sisältää neljä käytännön harjoituskertaa.

Tiivistelmä

Naksutinkurssilla opitaan tehokkaan ja hauskan tavan opettaa koiraa. Naksutinkoulutus perustuu positiiviseen vahvistamiseen, jonka avulla voidaan nopeasti opettaa koiralle uusia asioita. 

Naksutinkurssit sopivat koirakoille, jotka haluavat oppia hauskan ja tehokkaan tavan opettaa uusia sekä vanhoja asioita positiivisen vahvistamisen kautta. Naksutin on erinomainen apuväline koiran koulutuksessa ja aktivoinnissa. Se on oivallinen tapa opettaa esimerkiksi agilityn kontakteja.

Hinnasto

Tehokasta koirankoulutusta naksuttimella.

Mitä hyötyä on naksuista ja aktivoinnista?

Yksi yleinen syy käyttäytymishäiriöihin on koirien elämän tylsyys. Niinpä yksi tärkeimmistä opittavista asioista johtajuuden lisäksi on koiran aktivointi. Monet koirat lepäävät liian paljon ja niiden elämä on passiivista ja turhauttavaa. Koira saattaa saada riittävästi liikuntaa, mutta sen aivojen ei tarvitse työskennellä keskittyneesti ja tarkkaavaisesti.

Tällaiset koirat yrittävät itse löytää keinoja energiansa purkamiseksi; yksi jahtaa muita eläimiä, ohitse kulkevia ihmisiä, polkupyöriä tai autoja, toinen ryhtyy poliisiksi ja päättää puhdistaa koko lähitienoon kaikista muista koirista, kolmas haukkuu kaikkea mahdollista ja pienintäkin kodin ulkopuolelta kuuluvaa ääntä, neljäs järjestää kodin tavarat uuteen uskoon silppuamalla ne pienen pieniksi palasiksi jne.

Monet ongelmat häviäisivät jos omistajat osaisivat aktivoida koiriansa. Todellisuudessa tähän ei mene edes paljon aikaa, koska valmistelut eivät kestä kauan ja aktivoinnissa koira tekee itsenäisesti työtä, omistajan puuhastellessa muuta. Koiralle voi jättää aktivointi tehtäviä myös silloin, kun se jätetään yksin kotiin. Näin itsellä ei ole niin paha mieli ja koiran aika kuluu paljon rattoisammin.

Naksutinkoulutus on shapingin uudistuneempi muoto eli pillin tilalla käytetään kädessä pidettävää naksutinta. Jotta vahvistaminen toimisi hyvin, sen on tultava välittömästi, kun koira tekee oikein. Joskus voi olla kyse sekunnin kymmenyksestä tuleeko palkitseminen oikeaan aikaan vai ei. Makupalaa pitävän käden ojentaminen voi kestää aivan liian kauan ja palkitsemisen ajoitus ei ole kohdallaan. Suurin syy koirien ”oppimattomuuteen” on ehdottomasti juuri palkitsemisen väärä ajoitus.

Äänenkäyttö on toinen ongelma. Monet ihmiset eivät saa tarpeeksi eroa ääneensä, kun kyseessä on koiran kehuminen tai kieltäminen. Lisäksi ihmiset lepertelevät muutenkin niin paljon koirilleen, etteivät ne pidä omistajan kehuja enää palkitsevina, niitähän saa aina, tekemättä mitään. Shapingissa ei ole tätäkään vaaraa, ääni, joka tulee palkintona, on aina samanlainen ja poikkeuksellinen muihin koiran normaalielämässä kuuleviin ääniin. Shapingia käytetään lähes kaikkien eläinlajien koulutuksessa. Tunnetuimpia näistä ovat delfiinit ja papukaijat.

Yksi parhaimmista asioista mihin shapingia voidaan käyttää on ongelmien poistaminen. Koira ei opi rangaistuksesta vielä mitään, se tietää mitä se ei saa tehdä, mutta ei tiedä mitä sen pitäisi tehdä. Naksuttimella tai pillillä palkitseminen oikeasta käyttäytymisestä on monin verroin tehokkaampaa kuin rankaisu ei-toivotusta käyttäytymisestä. Koira pyrkii aina palkitsevaan päämäärään.

Koirakoulu Koirankuje

Ota yhteyttä!

Täytä alla oleva lomake,
niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian!