Munterhof’s Fredi
”Fredi”

Hovawart
2.5.1984 – 07/1994
uros
Fredi oli perheemme ensimmäinen hoffi ja hän tuli perheeseemme kesällä -84. Meillä oli jo silloin hyvin kilpailuissa ja pk-kokeissa pärjännyt neljä vuotias knu Benito.
Fredi oli vaalea, iso, voimakas ja hyvin urosmainen hoffi-poika. Hoffeja oli vielä silloin varsin vähän ja niinpä liikkuessamme lenkeillä ja kilpailuissa, monet ihmettelivätkin että ”onpas iso kultsu”.  En tiedä vaikuttiko Beniton seura, mutta Fredi oli hyvin ystävällinen ja ”lutunen nallekarhu”.
Luonnetestissä 18.10.87 Fredi sai kuitenkin kunniakkaasti, ja aivan ansaitusti, arvosanan +1 hyv. (120 pist.), maininnalla ”hieman pehmeä”.  Moinen luonteenpiirre vaikutti kuitenkin käytännössä niin, että Fredi oli suhteellisen helppo kouluttaa ja joskus piti jopa olla varovainen käskyjen käytössä, ettei Fredi ottanut niistä liikaa itseensä. Tokossa hän kilpaili avoimessa luokassa.  PK-kisoissa mieheni kävi ahkerammin ja maastossa Fredi oli parhaimmillaan ja harvoin hukkasi jälkeä. Fredi kanssa jälkikokeissa vuosina 86 – 88 n. 25 kertaa ja lopetti kilpailemisen avoimessa luokassa. Suurin puute taisi kuitenkin olla ohjaajan laiskuus treenata tottista. Niinpä moni kisa jäi vain tottiskisaksi, kun pisteet eivät riittäneet maastoon.
Fredillä oli kolme pentuetta ja monet pennuista ja niiden jälkeläisistä edustivat/edustavat kunniakkaasti isänsä/isoisänsä perinteitä.  Fredi oli ensimmäinen suomalainen silloisilla palveluskoirien säännöillä MVA-tittelin (v-1988) saavuttanut hovawart.

Fredin isä oli Ali von Eppstein, joka oli kotoisin Saksasta. Emä oli Munterhof’s Melinda, jonka takaa löytyy Bienehofin menestyksekkäitä edustajia.

Fredi eli terveenä ja iloisena yli kymmenvuotiaaksi, mutta äkillinen kurkunpään halvaus (Pieneläinklinikan diagnosoima, korjaamaton ongelma) aiheutti ystävämme äkillisen poismenon.

Näytä
Piilota
Call Now
Directions