Kurssikalenteri

Nose work -alkeiskurssi 2023

Nose work, hajutunnistus koirankuje

Nose work - ajoneuvoetsintä

Aloituspäivämäärä

ke 11.01.2023

Aloitusaika

18:30

Koulutus

Nose work alkeiskurssi

Käyntikerrat

1-10

Max koirakko

6

Lopetuspäivämäärä

ke 15.03.2023

Päättymisaika

19:30

Tapahtumapaikka

Koirakoulu Koirankuje, Siuntio

Ilmoittautuminen

4.1.2023 mennessä

Tapahtuman kuvaus

Nose work -alkeiskurssi alkaa ke 11.1.23 jatkuen 15.3.23 asti yhteensä 10 harjoituskertaa alkaen klo 18.30.

Koko kurssin hinta 315 €. Paikka Koirankujeen vastaanottotila (laatikko-, ulko- ja sisätilaetsintää). Mukaan mahtuu max 6 koirakkoa (ihmisen ja koiran muodostama kokonaisuus). Etuoikeus aikaisemmin nose work kursseillani olleilla.

Mikäli haluat osallistua 5-9 kerralle, se onnistuu, hinnat tällöin 158 – 284 €. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä, mille kerroille et pääse mukaan. Mikäli haluat tulla harvemmin (1-4) mukaan jatkokurssille, ota yhteyttä erillisellä viestillä, katsotaan, onko paikkoja vapaana. Kertamaksu 36 €.

Sitovat ilmoittaumiset ja maksu 2.1.23 mennessä, jonka jälkeen kurssimaksua ei palauteta. Maksa maksu vasta kun olet saanut hyväksymisen kurssille. 

Kurssin sisältö

“Nose work” tarkoittaa hajuntunnistusta tai hajuerottelua. Laji on kotoisin USA:sta (2008).

Nose work -alkeiskurssilla etsitään eukalyptus ja laakerinlehti hajuja ulkona, ajoneuvoista eri korkeuksilta. Laatikot ja sisätila ovat etsinnöissä myös mukana.

Nose workissa etsitään määrättyjä hajuja eri ympäristöissä, sisällä laatikoista, erilaisista pinnoista ja ulkona kulkuneuvoista.

Nose work sopii kaikille koirille ja ohjaajille. Sopii myös aroillle, kuurolle ja sokeille koirille, koska tässä vaaditaan koiralta vain nenää. Perushallinta on riittävä osaamistaso, muuta ei lajiin osallistuminen vaadi. Koulutus tapahtuu yksi koira kerrallaan, muut odottavat toisaalla (poissa treenitilasta), joten sopii myös ihmis- tai koira-aroille yksilöille.

Laji on mukavaa tekemistä ja hauskaa aktivointia sekä ihmisille että koirille. Koulutuksessa käytetään vain positiivista vahvistamista ja koirat totutetaan asteittain häiriöihin.

Mikäli kaipaat haasteista, voit jatkaa harrastusta eteenpäin sekä  osallistua ensin hajutestiin ja sitten myöhemmin kokeisiin ja kilpailuihin.

Lisää tietoa

Nose Work Finland ry:
https://www.noseworkfinland.com

Tapahtumapaikka