Kujeen koirat

Kujeen koirat

Benito

Rotu
Kultainennoutaja
Väri
Kultainen
Sukupuoli
Uros
Syntymäaika
12.12.1980 – 04/1994
Terveys
Lonkat A/A

Luonne

Ensimmäinen koirani, Benito, jota en koskaan unohda.

Rahat olin säästänyt valmiiksi pankkitililleni, voidakseni ostaa sen heti, kun muutan pois kotoa ja näin tapahtui. Benito opetti minulle paljon, mm. sen millainen noutaja on luonteeltaan, itsenäinen, ikuinen pilke silmäkulmassa menijä, elämä oli laiffii kanssasi. Ihmisten etsiminen oli elämäsi tehtävä ihan loppuun asti. Yli 10-vuotiaana vuonna 1991 suoritit vielä taidontarkistuskokeen rauniolla hyväksytysti läpi. Kestit myös vanhoilla metodeilla kouluttamisen, mitä sinusta olisikaan tullut, jos käytössäni olisivat olleet nykyiset metodit.

KIITOS KAIKISTA OPEISTA!

Koirakujeen Benito

Benito

Caze

Rotu
Väri
Sukupuoli
Syntymäaika
Terveys

Luonne

Cazen seisonta

Snowtime's Cowrock

Dusty

Rotu
Australianpaimenkoira
Väri
Blue merle
Sukupuoli
Uros
Syntymäaika
25.7.2008
Terveys
Lonkat: A/A
Silmät: terveet 10/2016
Kyynärät: 0/0
Selkä: terve

Luonne

Dusty on vilkas, hyvähermoinen, vahva, hyväntahtoinen ja erittäin avoin työlinjainen paimenkoira, joka on aina valmis toimintaan kuin toimintaan. Dusty on aina iloinen hännän heiluttaja, joka rakastaa ihmisiä ja pentukoiria.

Hänen parhaat työkeikkansa ovatkin pentukurssilla pentujen leikittäminen ja mallin näyttäminen. Hän osoittaa erittäin pitkää pinnaa pentujen kanssa peuhatessaan eikä koskaan tarvitse pelätä, että satuttaisi ketään.

Dustylle on kehittynyt erittäin hyvä koiran lukutaito ja hän on sosiaalisesti hyvin lahjakas muiden koirien kanssa. Jos toista pelottaa, hän rauhoittelee ja esittelee itsensä hyvin rauhallisesti ja vaarattomana, siksi hän sopii hyvin myös ongelmakoirien käytösongelmien harjoitus- ja mallikoiraksi. Dusty on kotipihalla reviiritietoinen uroskoirien suhteen ja omaa melko voimakkaan lisääntymisvietin.

Dusty

Snowtime’s Dusty Desert

Esme

Rotu
Mittelspitz
Väri
Oranssi-soopeli
Sukupuoli
Narttu
Syntymäaika
27.2.2013
Terveys
Silmätutkimus: PHTVL/PHPV : diagnoosi avoin
Polvilumpioluksaatio: 0/0

Luonne

Katsekontakti

Kujeen Esmeralda

Fara

Rotu
Mittelspitz
Väri
Musta
Sukupuoli
Narttu
Syntymäaika
07.06.2015
Terveys
Silmätutkimus: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Polvilumpioluksaatio: 0/0

Luonne

Faran katsekontakti

Kujeen Fara

Fredi

Rotu
Hovawart
Väri
Kulta
Sukupuoli
Uros
Syntymäaika
2.5.1984 – 07/1994
Terveys

Luonne

Fredi oli perheemme ensimmäinen hoffi ja hän tuli perheeseemme kesällä 1984. Meillä oli jo silloin hyvin kilpailuissa ja pk-kokeissa pärjännyt neljä vuotias knu Benito.

Fredi oli vaalea, iso, voimakas ja hyvin urosmainen hoffi-poika. Hoffeja oli vielä silloin varsin vähän ja niinpä liikkuessamme lenkeillä ja kilpailuissa, monet ihmettelivätkin että ”onpas iso kultsu”. En tiedä vaikuttiko Beniton seura, mutta Fredi oli hyvin ystävällinen ja ”lutunen nallekarhu”.

Luonnetestissä 18.10.87 Fredi sai kuitenkin kunniakkaasti, ja aivan ansaitusti, arvosanan +1 hyv. (120 pist.), maininnalla ”hieman pehmeä”. Moinen luonteenpiirre vaikutti kuitenkin käytännössä niin, että Fredi oli suhteellisen helppo kouluttaa ja joskus piti jopa olla varovainen käskyjen käytössä, ettei Fredi ottanut niistä liikaa itseensä. Tokossa hän kilpaili avoimessa luokassa. PK-kisoissa mieheni kävi ahkerammin ja maastossa Fredi oli parhaimmillaan ja harvoin hukkasi jälkeä. Fredi kanssa jälkikokeissa vuosina 86 – 88 n. 25 kertaa ja lopetti kilpailemisen avoimessa luokassa. Suurin puute taisi kuitenkin olla ohjaajan laiskuus treenata tottista. Niinpä moni kisa jäi vain tottiskisaksi, kun pisteet eivät riittäneet maastoon.

Fredillä oli kolme pentuetta ja monet pennuista ja niiden jälkeläisistä edustivat/edustavat kunniakkaasti isänsä/isoisänsä perinteitä. Fredi oli ensimmäinen suomalainen silloisilla palveluskoirien säännöillä MVA-tittelin (v-1988) saavuttanut hovawart.

Fredin isä oli Ali von Eppstein, joka oli kotoisin Saksasta. Emä oli Munterhof’s Melinda, jonka takaa löytyy Bienehofin menestyksekkäitä edustajia.

Fredi eli terveenä ja iloisena yli kymmenvuotiaaksi, mutta äkillinen kurkunpään halvaus (Pieneläinklinikan diagnosoima, korjaamaton ongelma) aiheutti ystävämme äkillisen poismenon.

Vanha kunnon Fredi

Munterhof’s Fredi

Rizi

Rotu
Hovawart
Väri
Vaalea
Sukupuoli
Uros
Syntymäaika
30.10.1988 – 14.01.2003
Terveys
Lonkat A/A

Luonne

Jos oli ensimmäinen koirani mahtava pakkaus, niin todella suurin kirjaimin kirjoitettu monipuolinen TYÖKOIRA oli tämä upea ensimmäinen hoffini luonteeltaan. Isäänsäkö oli tullut, tiedä häntä. Isä toimi poliisikoirana Saksassa.

Kun sitä täydellistä koiraa ei ole luotu, niin yksi huono puoli oli Rizissä, se oli suunnattoman riistaviettinen koira ollakseen hoffi. Totesin usein, että hoffissakin on hirvikoiraa (sitä kun ei vaan kukaan tiedä) ja työkoirahan se hirvikoirakin on, joten sekin alue tuli katettua hänen kohdallaan. 😉

Rizin paikkaa sydämestäni ei kukaan hevillä vie, mutta todella toivon, että sellainen koira vielä tulee, joka voi astua sinun vaativiin saappaisiin. Meriitit kertokoon puolestaan kaiken sen, jonka kirjoittamiseen menisi useampi viikko.

Rizi ja palkinnot

Howa Bonde’s Churchill

Roxi

Rotu
Howavart
Väri
Kulta
Sukupuoli
Uros
Syntymäaika
18.02.2003 – 27.07.2011
Terveys
Lonkat: B/D
Kyynärät: 0/0
Silmät: terveet

Luonne

Roxi oli omalla tavallaan hieno koira, halusi erittäin voimakkaasti mielyttää ohjaajaa ja tykkäsi narupallosta kuin hullu. Valitettavasti kilpirauhasen vajaatoiminta aiheutti jo melko varhaisessa vaiheessa ongelmia ja lopulta maksan toiminnan loppuminen vei koko koiran jo 8,5 vuotiaana enkeliksi koirien taivaaseen. Luopuminen oli raskasta, koska olin 3 viikkoa aikaisemmin lopettanut vanhimman hoffimme ja Roxin poislähtö oli shokki.

Roxi opetti minua paljon ammatillisessa mielessä ja opin ymmärtämään sairaan ja pehmeän koiran mielenliikkeitä aivan eri tavalla kuin aiemmin. Ehkä myös siksi nykyään aistin helpommin stressin ja sairauksien aiheuttamia käytösongelmia kuin aiemmin. Kiitos Roxi, elämä ei aina ollut helppoa, mutta onneksi jäi paljon niitä hyviä hetkeä, jolloin elämä oli sinullakin pelkkää iloa ja onnea.  Mieheni risti sinut Niilo Narupalloksi. 🙂

Kuva tulossa

BH JK2 Damirazin Yömyssy

Tazi

Rotu
Hovawart
Väri
Musta ruskein merkein
Sukupuoli
Uros
Syntymäaika
12.09.1997 – 6.07.2011
Terveys
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Silmät: terveet

Luonne

Tazi oli pennusta asti hyvin voimakastahtoinen yksilö, hän ei ole koskaan pelännyt mitään ja rohkeutta riitti. Kantti ei petä, mutta tervejärki oli kuitenkin tallella. Mieheni risti sinut Paavo Perskärpäseksi, joka hyvin kuvasi sinua. Tazi olit aina siellä missä minä tai mieheni oli. 🙂 

Tämän herran kanssa oli tarkoitus kilpailla aina käyttövalioksi saakka ja miten pitkälle tällä temperamenttisella koiralla oltaisi päästykään. Valitettavasti kilpailu-ura keskeytyi jo alle 5 vuoden iässä v. 2002, jolloin Timo Talvio totesi kuvauksissa, että hänellä on väljyyttä kahden niskanikaman välissä. 

Valitettavasti kivut ja säryt vaihtelivat niin paljon, ettei kilpailu-uran jatkamista voinut ajatellakaan ja siksi Tazi siirtyi sairaseläkkeelle 4,5 vuotiaana. Tazin kanssa ehdittiin kilpailemaan pk-puolella voittajajäljellä, haussa ja etsintäkokeessa sekä tokon voittajaluokassa. 

Tazi oli ensimmäinen muotovaliokoirani, ja samalla myös ensimmäinen Damirazin kennelin hovawart-kasvatti, joka saavutti muotovalion arvon.

Koirakujeen Tazi

Damirazin Stadin Kundi

Vito

Rotu
Hovawart
Väri
Musta ruskein merkein
Sukupuoli
Uros
Syntymäaika
10.11.2017
Terveys
Kyynärnivel: 0/0
Lonkkanivel: B/C
Silmätutkimus: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Kivekset: normaalit

Luonne

Viton seisonta

Hofmacher Valentino

Wili

Rotu
Sekarotuinen
Väri
Sukupuoli
Uros
Syntymäaika
20.04.1994 – 19.02.2008
Terveys

Luonne

Mahdottoman ihana ja helppo koira. Erittäin vilkas, lapsirakas ja sosiaalinen toisten koirien kanssa. Piti puolensa tarpeen tullen, mutta ei ole koskaan rähjännyt kenellekään, saati sitten tapellut. Irti pystyi pitämään missä vaan.

Wilin kanssa harrastettiin pelastuskoirien raunioetsintää, jossa hän suoritti peruskokeen. Kävimme myös match-show’ssa muutamia kertoja. Perustottelevaisuus oli tietysti hanskassa. Tässä yhteydessä on pakko kyllä todeta, että eipä tämä monirotuinen koira eläinlääkärilaskuilla minua vaivannut.

Wili tuli meille 1995 n. 1 vuoden ikäisenä täydentämään laumaamme. Vuonna 1994 jouduimme lopettamaan Beniton ja 3 kuukauden päästä jouduimme lopettamaan toisen koiramme, mieheni 10 vuotiaan hovawartin, Fredin, suorilta jaloilta henkitorven halvaantumisen takia, jolloin perheeseemme jäi yhtäkkiä vain yksi koira, Rizi.

Rizi oli koko 8 vuoden ajan elänyt kolmen koiran laumassa, joten hänen oli vaikea sopeutua yksinoloon. Perheemme lapset olivat silloin kovin pieniä, eikä aikaa ollut pentukoiran ottamiseen, joten etsin lähes vuoden uutta täysikasvuista koiraa perheeseemme ja lopulta kaverini kautta (kiitos Vaavi ja Gabi) sellainen löytyi.

Koirakujeen Wili

Wili

Zira

Rotu
Mittelspitz
Väri
Oranssi
Sukupuoli
Narttu
Syntymäaika
22.11.2002 – 04.05.2015
Terveys
Silmät: terveet
Polvet 0/0

Luonne

Zira oli erittäin sosiaalinen ja vahva narttu, joka oli kasvanut isojen koirien kanssa ja sen huomasi; ei pelännyt isoja koiria. Ziralla on ollut kahdet pennut, Kujeen B- ja C-pennut. Hän on isoäiti Kujeen D-pennuille ja isoisoäiti Kujeen E-pennuille.

Ziran palkintoja

Damirazin Ziirappi